divendres, 17 de juny del 2011

El Sindicat lamenta que el Rector reta homenatge als empresaris que especulen amb la Universitat


Que la contrareforma executada a través de la imposició del Pla Bolonya perseguia arrencar la Universitat del marc de l'Estat de benestar i instaurar el mecenatge privat (a imitació del model de finançament de les universitats privades britàniques i nord-americanes), és quelcom que ja vam denunciar els qui ens vam oposar al desmantellament de la Universitat Pública. El que els professors i professores, els estudiants i els treballadors i treballadores universitàries crítics amb el Procés de Bolonya no vam ser capaços ni tan sols d'imaginar és que el lobby empresarial no només anava a dur a terme un brutal espoli dels diners de tots, sinó que a més anava a ser obscenament homenatjat per això.

Doncs bé, això és exactament el que va succeir fa pocs dies en la nostra universitat. El lobby empresarial que conforma el Cercle de Patrocini, i que a través del Consell Social (el Vicepresident del qual és, per cert, el Secretari General de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana i de la Confederació d'Empresaris de Castelló) està promovent el desmantellament de la Universitat Pública, va ser homenatjat pel Rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent.

Entre els homenatjats pel Rector de la Jaume I es troben multinacionals financeres que, com el Banc Santander, cavalquen entre escàndols, paradisos fiscals i productes financers que voregen la il·legalitat quan no la toquen i superen, i que a través de les beques-préstec (a les quals el govern de Zapatero dedica una part important dels recursos destinats a les ajudes a l’estudiantat) i l'explotació de la força de treball dels becaris (força de treball, per altra part, gratuïta o pràcticament gratuïta) estàn obtenint importants beneficis de la privatització de la Universitat Pública.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI lamentem profundament que la màxima autoritat acadèmica de la Jaume I, el Rector Vicent Climent, reta homenatge al lobby empresarial que està promovent el desmantellament de la Universitat Pública. Així mateix, aprofitem per animar als nostres companys i companyes de la Universitat Jaume I a organitzar-se i lluitar amb nosaltres contra la ofensiva neoliberal a través de la qual s'està privatitzant la Universitat i pel nostre dret a una universitat pública, científica, popular i de qualitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada