dilluns, 14 de novembre de 2011

Cap a la vaga d'estudiants!


La crisi econòmica s'està utilitzant com una excusa per aprofundir en el procés de desmantellament de la Universitat Pública que es va iniciar sota el paraigües de la implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior. En efecte, les contrareformes que s'estan impulsant des dels poders econòmics i polítics sota l'EU2015 no perseguiexen sinó posar la Universitat al servei dels interessos del gran capital empresarial i financer.

La precarització de les condicions laborals del PDI i del PAS, la imposició d'un model de governança que acabarà amb la ja limitada democràcia en la presa de decisions de les universitats o la reforma del model de finançament (relacionada al seu torn amb l'augment de les taxes) són només algunes de les conseqüències que ja hem començat a sofrir els membres de la comunitat universitària. Unes conseqüències que són encara més greus si tenim present la debilitació de les economies familiars o la precarització de les condicions de vida dels i les joves que afrontem taxes d'atur a nivells rècord. 

Davant les agressions que està sofrint la Universitat Pública, l'articulació d'una resposta de treballadors i estudiants (tant universitaris com de secundària) que no sectorialitze la lluita sinó que la socialitze és essencial. Són els principis bàsics de la institució els que estan en perill i per tant el futur de l'ensenyament públic, pilar fonamental per a la construcció d'una societat més justa i igualitària.

Per tots aquests motius, el Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI convoca a l'estudiantat de la Jaume I a participar en les xerrades, els piquets i la resta d'activitats que organitzades pel Front d'Estudiants per la Universitat Pública culminaran en la jornada de vaga i la manifestació unitària que sortirà a les 12:00 hores des de la Plaça de la Independència (La Farola) el proper Dia Internacional de l'Estudiant, dijous dia 17 de novembre.

La Universitat no es ven, es defén!

Cap comentari:

Publica un comentari