dimecres, 10 de febrer de 2016

JORNADES ANTIFEIXISTES

Des del Sindicat d’Estudiants Acontracorrent, ens complau convidar-vos a participar en les I Jornades Antifeixistes que es realitzen a l’UJI. Aquestes jornades consistiran en diverses xerrades i projeccions de documentals, amb les quals intentarem fer reflexionar l’estudiantat sobre el passat i el present del feixisme, i aquest des de diferents perspectives, tant teòriques com pràctiques. En aquest moment de crisi econòmica i social, l’extrema dreta teixeix les seues estratègies per intentar aconseguir fer-se cabuda en la nostra societat, cada vegada més conscient i crítica. Donat que la universitat és un espai de reflexió i esperit crític, és aquest lloc i aquest moment el idoni per plantejar-nos temes com aquests, formar-nos i conscienciar-nos i crear ferramentes per combatre el feixisme.  

L’assistència a les jornades es convalidarà per 0,5 crèdit ECTS i la inscripció és gratuïta.


Per inscriure’t, sols has d’enviar un correu electrònic a acontracorrentuji@gmail.com amb les teues dades personals: Nom i Cognoms, DNI i correu electrònic, o bé acudir directament a la primera xerrada de les jornades.Els actes d’aquestes jornades seran els següents:

Dilluns 15 de febrer:

- 12’00 h:  Projecció del documental Vivir en utopía (FCHS. Aula HA1105AA)

Aquest documental descriu l'experiència anarcosindicalista i anarcocomunista viscuda a Espanya que va transformar radicalment les estructures de la societat en àmplies zones del bàndol republicà, esdeveniment denominat revolució espanyola, durant la guerra civil de 1936-39. Consta de 30 entrevistes amb supervivents anarquistes de la revolució espanyola, el testimoniatge de la qual mostra la labor constructiva de la revolució social i els antecedents històrics.


- 16’00h: Eines per combatre el feixisme (FCHS, Aula HA1121AA)
Ponent: Iolanda Maurici (Filòloga i educadora social, membre de Unitat contra el feixisme) 

             Membre del col·lectiu Antifeixistes Castelló


Dimarts 16 de febrer:

- 17’00h: Feixisme des d’una perspectiva sociològica(FCHS, Aula HA11005AA)
Ponent: Artur Aparici (Sociòleg. Professor i investigador)

             Membre del sindicat d’estudiants Acontracorrent-UJI


Dimecres 17 de febrer:

- 18’00h: L'estratègia de l'extrema dreta en temps de crisi (FCHS, Aula HA1105AA)
Ponent: Miquel Ramos (Periodista)


Dijous 18 de febrer:

-15:00h: Projecció del documental Fascismo S.A. (FCHS, Aula HA1121AA)


Aquest documental pretén relatar les petites i desconegudes històries del passat, del present i del futur del feixisme i les seves interconnexions amb els interessos econòmics de l’època. El documental viatja des de la Itàlia de Mussolini, a la Grècia de l’ocupació, de la Guerra Civil i de la Dictadura; des de l’Alemanya nazi de Hitler, fins al dia d’avui.


Un convidem a participar en les jornades o a assistir a aquelles xerrades que més us interessen!

Esperem la vostra assistència.

Cap comentari:

Publica un comentari