dilluns, 31 d’octubre del 2011

Malgrat la repressió, seguim caminant a contracorrent!


Durant la primera jornada de la Setmana de Benvinguda, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI vam dur a terme una intensa activitat d'agitació i propaganda; repartint entre els nostres companys i companyes de la Jaume I centenars d'octavetes amb informació relativa al Sindicat, les nostres principals reivindicacions i el nostre funcionament. També vam atendre a tots els que es van apropar a la nostra caseta dins la Fira d'Associacions, i a tots ells els vam fer entrega dels materials i documents que contenen les nostres anàlisis i els nostres posicionaments en relació amb l'EU2015 i el recentment aprovat Estatut de l'Estudiantat i que posem a la vostra disposició en la nova secció de Documents i materials que trobareu en una pestanya en la part superior del blog


D'altra banda, vam exposar en el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials la pancarta amb la qual havíem acudit a la concentració del passat 28 de setembre, en la qual denunciàvem el caràcter demagògic i populista de la convocatòria del Consell de l'Estudiantat i animàvem als nostres companys i companyes a mobilitzar-se i lluitar pel dret a una universitat pública i de qualitat. Una pancarta que poc després de ser exposada farien desaparèixer des de la conservadora i reaccionària Unión Universitaria, vulnerant un cop més el dret a la llibertat d'expressió i donant de nou mostres del seu autoritarisme. Un autoritarisme que quedaria evidenciat quan dies després farien sonar en l'equip de música situat en l'Àgora una versió del "Cara al sol" realitzada per Estirpe Imperial, banda de rock anti-comunista vinculada al moviment neonazi. 


Encara el dilluns dia 17 d'octubre, vam inaugurar l'exposició "Escenaris de la lluita estudiantil", una col·lecció de textos i fotografies relatives a les principals mobilitzacions protagonitzades recentment pels universitaris de tot el món en defensa dels seus drets educacionals i contra la reconversió neoliberal de la Universitat. Aquesta exposició, que va gaudir d'un enorme èxit i va rebre una gran quantitat de visites, va romandre exposada en el vestíbul de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals fins al darrer dia de la Setmana. 


El dimarts dia 18 d'octubre vam celebrar l'activitat central del nostre programa d'activitats: la xerrada "Què és l'EU2015?"; a través de la qual vam donar a conèixer als companys i companyes que van assistir la rellevància d'aquesta nova contrareforma dins de l'actual procés de desmantellament de la Universitat Pública. 


Vam continuar les activitats programades amb la celebració d'una assemblea oberta, que va tenir lloc el dimecres dia 19 d'octubre a la gespa davant de la Biblioteca i que ens va servir per exposar als companys i companyes que van participar la necessitat que tenim els estudiants d'organitzar-nos sindicalment i lluitar col·lectivament pel dret a una universitat pública i de qualitat. També vam aprofitar per donar a conèixer el Front d'Estudiants per la Universitat Pública (FEUP), una iniciativa impulsada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i el Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI i amb la qual ambdues organitzacions sindicals perseguim bastir un moviment d'oposició estudiantil fort i cohesionat front l'EU2015.

Ja el dijous dia 20 d'octubre homenatjàrem al Che, recordant la seua vida i la seua obra en el 44é aniversari del seu assassinat. L'homenatge, que vam celebrar a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, es va vertebrar a través de la xerrada "Text i context de L'home i el socialisme a Cuba", que va anar a càrrec de militants del Sindicat, i la projecció del documental de Tristán Bauer Che, un hombre nuevo.

Finalment, divendres dia 21 d'octubre vam concloure el programa d'activitats de la Setmana de Benvinguda celebrant la I Espartakiada Universitària. Un trofeu de futbol sala la final del qual van disputar els equips d'Industrial i d'Humanitats. 

Malgrat la repressió soferta de part de la conservadora i reaccionària Unión Universitaria, des del Sindicat seguim caminant a contracorrent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada