dimecres, 28 de setembre del 2011

Aquest Estatut és: el que ens faltava!


Havent-nos negat el Consell de l'Estudiantat la participació en el plenari organitzat per presentar el nou Estatut, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI vam dur a terme una acció de protesta i contrainformació amb l'objecte de donar a conèixer als nostres companys i companyes de la Jaume I el que realment suposa el nou Estatut de l'Estudiantat, així com la seua rellevància dins de l'actual procés de reconversió neoliberal de la Universitat.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI rebutgem el nou Estatut de l'Estudiantat en primer lloc perquè la redacció l'ha feta exclusivament el Govern, sense permetre la participació del moviment estudiantil progressista. 

Ademés el nou Estatut presenta unes propostes que considerem totalment inacceptables. I entre les quals lamentem especialment la creació del Consell d'Estudiants Universitaris Estatal (CEUNE), obscenament presidit pel Ministre d'Educació i que, per la seua composició, naturalesa i funcions, tendeix indefugiblement a la verticalitat.

Per altra banda, el nou Estatut presenta una redacció deficient, poc entenedora o amb contrasentits, ambigua i desequilibrada. Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI considerem que aquesta redacció no és gens innocent, sinó que és plenament conscient d'allò que diu i d'allò que no diu. Per exemple, en allò referent al règim sancionador aplicat als estudiants, l'Estatut no estableix res, sinó que ajorna sine die la seua reglamentació, declarant que aquesta serà establerta en una futurible llei i mantenint així plenament vigent el decret disciplinari franquista de 1954. 

Per últim, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI afirmem que aquest nou Estatut respon plenament al context de setge i atac a la Universitat Pública. Així mateix, advertim als nostres companys i companyes de la Jaume I que allò que pretén el Govern amb aquesta redacció és conformar una peça legislativa que li permeta realitzar les contrareformes necessàries per a la imposició definitiva de l'Estratègia Universitat 2015 (EU2015).

El Govern ens diu que aquest és l'Estatut que ens faltava. Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI li responem que aquest Estatut és: el que ens faltava! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada