dilluns, 19 de setembre de 2011

El Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI expressa el seu suport a les mobilitzacions estudiantils xilenes


Des del Sindicat d’Estudiants Acontracorrent-UJI volem expressar el nostre més rotund suport a les mobilitzacions estudiantils xilenes. Aquestes protestes, que evidencien el malestar general que es viu en l'educació xilena, suposen una de les majors mobilitzacions des de la fi de la dictadura.

La problemàtica sorgeix de la fi lucrativa amb la qual estaven sent utilitzades determinades universitats xilenes, així com pel reclam dels estudiants secundaris per l’estatització de l'ensenyament secundari per evitar la seua mercantilització. Això va desencadenar un procés de mobilització que va aconseguir unir a la majoria d'estudiants.

L’estudiantat xilè reclama una nova política universitària i educacional, que assegure l'accés a l'educació a tots els sectors de la societat; també reclama la possibilitat de participar en els assumptes de la Universitat a través dels seus òrgans, ja que les polítiques vigents avui dia són fruit de les polítiques neoliberals de la dictadura militar de Pinochet. De la mateixa manera, una part important de l’estudiantat i de la societat xilena proposa la reforma profunda de la Constitució pels mateixos motius.

El Sindicat d’Estudiants Acontracorrent-UJI expressa una vegada més el seu profund rebuig a la brutal repressió que van exercir els carabiners contra els manifestants al llarg d'aquests tres mesos i a la manipulació mediàtica que van fer i que fan els mitjans de les mobilitzacions estudiantils.

Finalment, des del Sindicat d’Estudiants Acontracorrent-UJI volem llançar un missatge de força, unió i suport als nostres companys i companyes del moviment estudiantil xilè.
Que servisca el seu exemple per a les mobilitzacions que necessàriament han de donar-se durant aquest curs en els nostres instituts, centres, facultats i universitats!

Cap comentari:

Publica un comentari