dimarts, 14 de febrer del 2012

Acte per l'establiment de la unitat entre obrers i estudiants


Des del Sindicat considerem com a pròpia la problemàtica dels treballadors i les treballadores. Fem això perquè defensem que la classe treballadora és la força creadora de tota la riquesa de la societat. I no obstant això, veiem com cada dia els nostres pares i les nostres mares són vexats per les indignes condicions que els capitalistes i els seus governs imposen a la nostra classe: accidents laborals, salaris miserables, abusos empresarials,... 

I a més sostenim que aquesta situació anterior no és aliena a la realitat estudiantil. Doncs, efectivament, l'orientació al mercat que va introduir el Pla Bolonya (i que ara pretén aprofundir l'Estratègia Universitat 2015), vulnerant els nostres drets educacionals més bàsics, persegueix implementar un model de formació que únicament satisfà als capitalistes i la seua necessitat de plusvàlues. Guanys que acumulen els empresaris, però que dia a dia, en situacions laborals inestables i sota condicions de treball precàries produeixen els treballadors i les treballadores. 

És per això, que per poder fer front a les nostres problemàtiques, és necessari forjar un profund vincle amb els treballadors i les treballadores en les seues diverses lluites, tant dins de la Universitat, com fora d'ella. Tal com demostren els nostres companys i companyes del moviment estudiantil hel·lè, els qui al costat del Front Militant de Tots els Treballadors combaten amb eficacia i contundència les reformes que pretenen anul·lar velles conquistes i drets socials de la classe treballadora.

Totes aquestes qüestions, i moltes altres més, seran abordades en l'acte per l'establiment de la unitat entre obrers i estudiants que celebrarem aquest dijous dia 16 de febrer a partir de les 12:30 hores a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i en el qual intervindran els tres màxims responsables de les seccions sindicals de la Jaume I. 

D'altra banda, les organitzacions sindicals dels treballadors de la nostra universitat i el Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI aprofitarem la celebració d'aquest esdeveniment per fer una crida en favor de la constitució d'una Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública a la Jaume I. 

Obrers i estudiants, units i endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada