dimarts, 11 de setembre del 2012

El Sindicat exigeix depurar responsabilitats per la brutal càrrega policial a l'interior de l'UJI


El Consell de l'Estudiantat va convocar ahir, dilluns dia 10 de setembre, una acció de protesta per la visita a l'UJI dels dos màxims responsables polítics del desmantellament de l'educació pública al País Valencià: Alberto Fabra, President de la Generalitat, i Maria José Català, Consellera d'Educació. La concentració de rebuig, que tenia l'objectiu de protestar contra la pujada de taxes i la reducció de beques, va començar a les 18:00 hores i va transcórrer en tot moment de forma pacífica. 


El President de la Generalitat i la Consellera d'Educació van ser rebuts amb esbroncs i crits contra les retallades en educació pel més de mig centenar de manifestants. Malgrat que la policia va intervenir en la mobilització des del primer moment –violant així l'autonomia universitària i impedint que els estudiants i els treballadors poguessen accedir a l'acte i traslladar-li les seues inquietuds a Alberto Fabra–, els concentrats van mantenir una actitud reivindicativa, sense dur a terme acció violenta alguna. En aquest sentit, cal destacar que el parell d'ous llançats durant la protesta no estaven en absolut programats i van ser fruit d'una iniciativa individual aliena a la convocatòria; essent, així mateix, un aspecte totalment anecdòtic de la jornada d'ahir.


Quan la protesta es va traslladar al garatge on estaven els cotxes oficials i per on suposadament anava a sortir el President, la policia (molts d'ells de paisà i sense identificar) va carregar indiscriminadament i brutalment contra els estudiants. La desproporcionada i injustificada actuació policial es va saldar amb prop d'una vintena d'estudiants ferits i contusionats. Els estudiants agredits van ser a més il·legalment retinguts en el garatge durant més d'una hora. 


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI volem manifestar la nostra més sincera solidaritat amb els represaliats, així com exigir la llibertat immediata i sense càrrecs del detingut. Des del Sindicat deplorem i condemnem rotundament l'actuació repressiva i la violència injustificada per part dels cossos de seguretat de l'Estat, així com la seua entrada en el recinte universitari. A més, advertim que l'episodi d'ahir, lluny de ser un fet aïllat, s'emmarca en una escalada repressiva contra qualsevol expressió de rebuig a les retallades.


D'altra banda, des del Sindicat exigim la depuració de totes les responsabilitats relacionades amb la brutal càrrega policial que va tenir lloc ahir a l'interior de l'UJI i que s'arxiven les causes obertes per desobediència i resistència a l'autoritat contra els manifestants agredits i il·legalment retinguts.

Finalment, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI us animem a tots i totes a participar en la concentració en solidaritat amb els represaliats convocada avui, dimarts dia 11 de setembre, i que tindrà lloc aquesta tarda a les 19:30 hores en la Plaça Maria Agustina.    

No passaran!
Obrers i estudiants, units vencerem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada