divendres, 8 de març del 2013

Per un 8 de març combatiu i de classe!


Avui commemorem el rol protagonista que al llarg de la història han assumit les dones revolucionàries que han lluitat contra les desigualtats i les injustícies generades pel sistema capitalista i el patriarcat.

Així per exemple, el dia 8 de març de 1908 les costureres de la Cotton Textile Factory de Nova York van prendre la fàbrica per protestar contra els salaris de misèria i les males condicions de treball. Els patrons, tement que l'exemple d'aquestes valentes lluitadores s'estengués, van tancar-les dins la fàbrica i van pegar-les foc, ocasionant un incendi que acabaria amb la vida de centenars d'elles.

En homenatge a les centenars de treballadores de la Cotton que van morir víctimes del terrorisme patronal, i a proposició de la sindicalista alemanya Clara Zetkin, en 1910 es va acordar establir el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora. 

Alguns tracten avui de tergiversar el contingut històric d'aquesta data. Però als companys i les companyes d'Acontracorrent-UJI l'exemple d'aquelles costureres industrials, i el de totes les dones revolucionàries que després d'elles han lluitat per una societat lliure d'explotació, ens recorda que cada dret i cada conquesta no ha estat ni serà una concessió dels capitalistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada