divendres, 20 de setembre del 2013

Comencem el curs lluitant!



Comencem aquest curs encoratjats per la resistència dels docents de les Illes Balears davant els brutals atacs que pateix l’educació pública. Avui comencen la seua vaga indefinida. I des de la Plataforma Unitària per la Defensa de la Universitat Pública de Castelló els traslladem la nostra total solidaritat amb la seua exemplar lluita. Ara o mai! 

Amb l'excusa de la Crisi capitalista el passat curs va estar ple d’agressions al sistema públic d'educació i particularment a les Universitats (retallades pressupostàries, pujada de taxes, augment de la dedicació docent, rescissió de contractes, reduccions salarials, reduccions de beques...). I va finalitzar amb l’amenaça d’aplicar una reforma regressiva de la Universitat (mercantilista, privatitzadora, precaritzadora i antidemocràtica), seguint les directrius de l’anomenat “informe dels experts”. 

Qualsevol reforma del nostre sistema universitari ha de fonamentar-se en un diàleg amb el conjunt de les Universitat i les seues comunitats educatives. Però la nova reforma que planegen només pretén situar l’educació com un servei dins del gran mercat internacional. Continuen expulsant als i les filles de la classe treballadora de la universitat! Continuen precaritzant les condicions laborals del PAS i del PDI!

Comencem el nou curs 2013-2014 reprenent amb més força, més organització i més motius les mobilitzacions en defensa d’una Universitat pública de qualitat. Ara tenim ocasió de manifestar-nos davant els responsables d’aquestos atacs a la Universitat Pública. Els responsables polítics que planifiquen els atacs, i l’equip rectoral que els executa. En aquest procés de desmantellament de la Universitat pública només caben dos posicionaments: o confrontació, o submissió! 

L’acte d’obertura de curs ens dóna una oportunitat d’expressar davant les autoritats el nostre rebuig a les greus retallades a l’ensenyament universitari i a les condicions de treball que estan aplicant els Governs del poder econòmic. 

I no ens detindrem en la nostra defensa de la Universitat pública. El proper 24 d’octubre tornarem a buidar la UJI en una nova vaga general educativa. Continuarem acumulant forces per construir l’educació que volem! Tornarem a prendre els carrers! Si lluitem podem perdre; si no lluitem, ja hem perdut. 

En defensa de l'autonomia universitària.

Contra les retallades en beques.

Contra la pujada de taxes universitàries.

Per la derogació del Decret Vela.


En defensa d'una educació pública i de qualitat.


Plataforma Unitària per la Defensa de la Universitat Pública

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada