dimarts, 15 d’abril del 2014

Cicle de cinema Acontracorrent


El cine és un dels transmissors de valors i de cultura més forts. Deia el director francés Jean Luc Godard que “la fotografia és veritat, i el cine és una veritat 24 vegades per segon”. Des d'Acontracorrent volem apropar-nos a eixa veritat, i per aixó hem organitzat un cicle de cinema: cada dimecres fins a final de curs passarem 5 pel·lícules en les quals combinarem obres sobre el moviment estudiantil amb documentals amb plena vigència per la seua temàtica.

El cicle de cine tindrà lloc els dimecres 16 i 30 d'abril, i els 7, 14 i 21 de maig en l'aula HA1015AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló.

Les dues primeres pel·lícules seran les argentines El Estudiante i la Noche de los Lápices: la primera narra la història d'un universitari que perd la motivació pels seus estudis i, alhora, guanya cada vegada més interés en la militància universitària; la segona relata amb crudesa la repressió contra uns militants estudiantils durant la dictadura argentina de Videla, en 1976.

Després d'eixe cicle sobre el moviment estudiantil, per a maig hem escollit 3 documentals que s'han convertit en referència pel seu valor explicatiu del món en el qual vivim. Inside Job narra com es va gestar la crisi borsària en Nord-amèrica, que va desencadenar l'actual crisi estructural que vivm, contant les pràctiques d'especuladors, empresaris i polítics; Catastroika descriu els procesos de privatització dels sectors públics; i Inside Job aprofundís en la figura d'Hugo Chávez.

Abans de cada pel·lícula hi haurà una breu explicació de cada obra, el seu significat i el seu context, i en acabar hi haurà un xicotet col·loqui.

TOTS ELS DIMECRES A LES 19:00
Lloc:
Aula HA1015AA de la Facultat d'Humanes i Socials (UJI).

Cicle Moviment estudiantil
16 d'abril: El Estudiante, Santiago Mitre
30 d'abril: La noche de los lápices, Héctor Olivera

Cicle per entendre el present7 de maig: Inside Job, Charles Ferguson
14 de maig: Catastroika, Aris Hatzistefanou
21 de maig: Mi amigo Hugo, Oliver Stone

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada