dimarts, 15 de març del 2011

7ena Setmana Internacional contra l'Apartheid israelià


Al llarg d'aquesta setmana, la xarxa estatal Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina (RESCOP) desenvolupa de manera simultània a diferents autonomies (Catalunya, Euskadi,...) una serie de visites concertades de palestins per a què, diverses persones que habiten els territoris ocupats de 1948 (membres d’organitzacions, universitaris,...), tot i les dificultats de mobilitat que tenen, puguen viatjar fins a l’Estat espanyol per a informar-nos, de primera mà, sobre el dia a dia de la població palestina que resideix a Israel.


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI volem convidar l'estudiantat i la comunitat universitària en general a les activitats que han organitzat els companys de Castelló per Palestina, que aniran a càrrec de Rabeea Eid, membre de l'Associació per la Joventut àrab de Israel "Baladna", i que es celebraran al llarg d'aquesta setmana a Castelló, amb motiu de la 7ena Setmana Internacional contra l'Apartheid israelià. I molt especialment, convidar-vos a la conferència "Veus des de Palestina", en l'organització de la qual hem col·laborat des del nostre sindicat, i que tindrà lloc demà, dimecres dia 16 de març a les 13:30 hores, al Saló d'Actes de l'Edifici de Postgrau (FF0008CC). 

Així mateix, des del Sindicat volem convidar els nostres companys a visitar l'exposició El mur de la vergonya, amb la qual pretenem denunciar l'agressió que exerceix  Israel contra la població civil palestina. L'exposició, que combina una col·lecció d'imatges amb un recull de poemes dels principals poetes contemporanis palestins, romandrà al rebedor de la Facultat de Ciències Humanes i Socials des d'avui, dimarts dia 15 de març, fins al pròxim divendres dia 25 de març. 


Per últim, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI volem aprofitar la celebració d'aquesta 7ena Setmana Internacional contra l'Apartheid israelià per denunciar la tragèdia quotidiana que sofreixen milions de palestins des de fa ja més de 60 anys, quan, un cop acabada la Segona Guerra Mundial, les potències colonials en eixa regió van decidir promoure la creació de l'estat de Israel en 1948. Estat que manté l'humiliant i insuportable ocupació dels territoris palestins, amb l'objectiu d'arrabassar les esperances, el futur i la pròpia vida de tot un poble, incrementant la desesperació dels palestins, empresonats a la seua pròpia terra. 


En aquest escenari, es fa vergonyosament rutinari parlar de la violència que exerceix l'exèrcit israelià en tant que guardià armat de l'enorme presó col·lectiva en que Israel ha convertit els territoris palestins després de la construcció del Mur del Apartheid.  

Després de tants anys convivint amb l'opressió, el poble palestí sorpren per la seua capacitat de sobreposar-se a la humiliació permanent i al constant escenari de mort i destrucció que assola la seua terra des de fa ja varies dècades. 

Però, i tot i el tremend càstig al que es sotmès, des del Sindicat estem absolutament convençuts que –tal i com revelen alguns dels poemes que formen part de l'exposició El mur de la vergonya– no es podrà callar el sentiment col·lectiu de resistència d'un poble, la causa del qual està emparada pel Dret i la Justícia internacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada