dimarts, 8 de març del 2011

8 de març, dia internacional de la dona treballadora


Avui, dimarts dia 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI volem manifestar novament que estem al costat de tots els que pateixen l'opressió i l'explotació del règim burgès i el seu mode de producció capitalista, i que, conseqüentment, lluitem contra les desigualtats i les injustícies, amb l'objectiu estratègic de, assolint la igualtat econòmica i abolint l'explotació de classe, construir la societat socialista. 

Les dones, només pel fet de ser dones, pel rol que se'ns designa a les societats patriarcals, podem ser vulnerades, agredides, discriminades i marginades. Alguns exemples d'aquesta realitat que avui denunciem són: les lapidacions, les ablacions, la imposició del burka a les dones afganes, els  harens, la prohibició i criminalització de l'avortamet, el tràfic i l'explotació de dones,...

Per això la necessitat d'un 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, una jornada de lluita contra la desigualtat de gènere.  

No obstant això, la gran majoria de dones patim doble agressió, com a dones i com a treballadores. I és precisament per aquest motiu que hem de ser doblement revolucionàries. La lluita contra el patriarcat i la lluita contra el capitalisme, ambdues han de centrar efectivament el nostre treball sindical.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada