dilluns, 4 d’abril del 2011

Des del Sindicat celebrem el 80 aniversari de la II República amb tot un seguit d'activitats al llarg del mes d'abril


El 14 d’abril de fa ja 80 anys, es va proclamar a Espanya la II República, obrint-se d’aquesta manera el període més democràtic, més progressista i més modern de la nostra història. No obstant, commemorar la II República no és un acte nostàlgic; tot i que, efectivament, qui som d’esquerres ens sentim orgullosos de saber-nos hereus de la que ha sigut sens dubte la millor generació d’espanyols que ha existit mai.

Commemorar la II República és un deure moral amb tots aquells que van donar la vida per defensar la democràcia i la llibertat, fent front a l’amenaça i el terror feixistes. Commemorar la II República és, doncs, reivindicar la nostra història. Però és també, i al mateix temps, mirar al futur amb il·lusió i esperança. Il·lusió i esperança per participar amb els nostres esforços i el nostre treball en la consolidació d’un moviment republicà potent, capaç de presentar-se com alternativa al sistema monàrquic.

Des del Sindicat d’Estudiants Acontracorrent-UJI som conscients que la República no ve; es porta, construint-la. Per aquest motiu des del Sindicat commemorem el 80 aniversari de la proclamació de la II República amb la celebració de tot un seguit d’activitats que tindràn lloc al llarg del mes d'abril. I també per aquest motiu tornarem a sortir un any més al carrer el proper dijous dia 14 d’abril convocats pels companys de la Plataforma per la III República de Castelló; i ho farem amb alegria i determinació, perquè estem segurs que no hi han dues sense tres, i perquè estem convençuts que la bandera tricolor més prompte que tard tornarà a ondejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada