dissabte, 2 d’abril del 2011

El Sindicat es solidaritza amb els companys i les companyes de Contrapoder i Rosa Que Te Quiero Rosa


Coincidint amb el final d'un cicle de conferències sobre feminisme organitzat per diferents col·lectius universitaris, varies desenes d'estudiants entraren pacíficament a la capella de Somosaguas de la Universitat Complutense i, per mitjà d'una performance teatral, van protestar contra el masclisme i l'homofobia de l'església catòlica i contra els privilegis d'aquesta institució a la Universitat Pública. 

Aquesta acció de les companyes de la Complutense ha despertat un tsunami mediàtic. Tots els mitjans afins a la dreta, des d'Intereconomía o Libertad Digital, fins el Mundo i ABC, han agitat el fantasma de la persecució religiosa per criminalitzar aquesta iniciativa estudiantil. Per la seua part, la número dos del Partit Popular, Dolores de Cospedal ha exigit detencions al Ministre de l'Interior. I el sindicat d'extrema-dreta, Manos Limpias, ha presentat una querella criminal.

La performance d'aquestes companyes ha posat damunt la taula dos debats fonamentals: el primer, si deu d'haver centres de culte en les universitats públiques d'un estat la constitució del qual estableix la seua aconfessionalitat; el segon, si no va sent hora ja de posar fi als privilegis de l'església catòlica, heretats del règim feixista. 

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI volem manifestar la nostra solidaritat amb el moviment estudiantil de la Universitat Complutense de Madrid, que aquests dies està sent salvatgement agredit per la campanya mediàtica de la dreta, i en especial volem expressar el nostre suport als companys/es de les associacions estudiantils Contrapoder i Rosa Que Te Quiero Rosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada