dilluns, 29 d’agost del 2011

El Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI saluda el XVIé Congrés Llatinoamericà i del Carib d'Estudiants


El moviment estudiantil xilè no és un fenomen aïllat. L’exigència del reconeixement de l’educació com un dret social davant el qual l’estat ha de fer-se responsable i garant i el reclam de major democràcia en les institucions universitàries són reivindicacions que s’han estat duent a terme darrerament en nombrosos llocs de Llatinoamericà i del Carib. Milers de representants estudiantils d’aquestes lluites es van donar cita al XVIé Congrés Llatinoamericà i del Carib d’Estudiants organitzat per l’Organització Continental Llatinoamericana i del Carib d’Estudiants (OCLAE), que es va celebrar recentment a Montevideo sota el lema “Per la nostra Amèrica: Educació, Unitat i Llibertat."

L’eix principal d’aquesta multitudinària trobada estudiantil es va articular al voltant de la discusió dels problemes que afligeixen avui a gran part de la regió, destacant les reivindicacions portades a terme pels universitaris i, especialment, l’actual lluita dels estudiants xilens. A Llatinoamèrica existeixen efectivament gran quantitat de lluites comunes, la qual cosa exigeix al moviment estudiantil llatinoamericà treballar conjuntament i coordinadament. Consigna que la OCLAE va demostrar haver asumit, i en referència a la qual el seu President, Yordanis Charchaval, va declarar: “Ens ajuntem per aixecar la veu d'una educació pública, gratuïta i de qualitat que ens unisca, per així seguir avançant cap a la llibertat definitiva dels nostres pobles."

Les reflexions i consensos produïts durant els cinc dies de panells temàtics, conferències i activitats culturals convergiran en una declaració final que la OCLAE espera fer pública en breu. Aquesta declaració resulta de vital importància per al moviment estudiantil llatinoamericà, doncs ha de servir de guia en la configuració d’una agenda de treball que permeta avançar en les diferents problemàtiques que afecten la regió de manera integrada. 



Des del Sindicat d’Estudiants Acontracorrent-UJI saludem el XVIé Congrés Llatinoamericà i del Carib d’Estudiants.

Visca el moviment estudiantil llatinoamericà i del món!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada