dimarts, 6 de març del 2012

El Sindicat celebra les anàlisis educatives, laborals i socials assolides pel XVIIé Encontre d'Estudiantes en Movimento


Com cada semestre, s'ha celebrat a la ciutat de Madrid els dies 2, 3 i 4 de març la trobada d'Estudiantes en Movimento. La trobada va agrupar a un centenar d'estudiants d'universitat i institut. Els participants, davant les retallades en els serveis públics, l'atac als drets socials de treballadors i estudiants, i la destrucció de l'educació pública; han decidit continuar les mobilitzacions i insten a tota la comunitat educativa a organitzar-se i convocar una vaga en l'ensenyament per dijous que ve dia 29 de març.  

Les recents mobilitzacions estudiantils en tot l'estat, derivades de les profundes retallades que s'estan aplicant en tots els nivells de l'educació pública i la intolerable repressió als estudiants i les estudiantes de València i Catalunya que reivindicaven els seus drets, han demostrat la determinació de la comunitat educativa de fer front a les polítiques antisocials imposades des dels governs central i autonòmics. 

Tot l'anterior es constata, en primer lloc, a la Universitat amb la implantació de l'Estratègia Universitat 2015, aprofundiment del procés de Bolonya i les polítiques de mercantilització i privatització de l'educació superior a través de la pujada de taxes, pèrdua de democràcia i brutals retallades en el finançament públic de les universitats. En segon lloc ja es fan palpables els desastrosos efectes de les retallades en el finançament d'instituts i col·legis públics, que es concreten en la massificació de les classes, la falta de professorat i material, les apagades en la calefacció i el transvasament de recursos de l'escola pública a la concertada.

Aquestes mesures vénen acompanyades d'un atac general als serveis públics i els drets dels treballadors i treballadores. La recent reforma laboral no fa un altra cosa que aprofundir la línea de precarització en l'ocupació, abaratiment de l'acomiadament, empitjorament de les condicions dels treballadors i de la situació dels aturats.

Estudiantes en Movimento considera que la situació descrita fa necessària una resposta contundent i unitària. Per això, convida a tota la comunitat educativa i al moviment estudiantil a convocar una nova vaga en l'ensenyament per al dijous dia 29 de març. De la mateixa manera aquesta xarxa estudiantil emplaça als sindicats majoritaris a la confluència en aquesta jornada de mobilitzacions mitjançant la convocatòria d'una Vaga General.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada