dijous, 1 de març del 2012

La lluita per l'educació pública es consolida i socialitza


Després d'una ocupació de quaranta-vuit hores en la Facultat de Ciències Humanes i Socials, la jornada de vaga i mobilització estudiantil es va iniciar amb l'organització per part del Front d'Estudiants d'un piquet multitudinari que va recórrer el campus universitari garantint el dret a vaga dels estudiants i les estudiantes.


Els més de 300 universitaris que van participar en la concentració en l'Àgora es van desplaçar al crit de "Ser d'Unió, vergonya em donaria!" cap a la porta del Consell de l'Estudiantat amb l'objecte de manifestar l'oposició i el rebuig de l'estudiantat de la Jaume I a les declaracions en les quals Juan Luis Saura, un dels portaveus del consell presidit per Sergio Toledo, defensava les càrregues policials que han tingut lloc durant les manifestacions estudiantils a València. 


Immediatament després, els universitaris van iniciar espontàniament una marxa que, després de protestar enèrgicament enfront de l'oficina del Banc Santander (situada a l'interior de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques), va concloure a la Farola, on els esperaven milers de companys i companyes de l'UJI, de Secundària i de Formació Professional.  


Especialment significatiu va resultar el moment en el qual la marea estudiantil, que havia recorregut pacíficament els carrers més cèntrics de la capital de la Plana, va confluir amb la manifestació contra les retallades als serveis públics convocada pels sindicats. Obrers i estudiants van concloure la protesta davant la seu de la Conselleria d'Educació. 

La lluita segueix sent l'únic camí per defensar els nostres drets educacionals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada