diumenge, 1 de juliol del 2012

Solidaritat amb els miners en lluita!


En aquests temps en els quals prevalen la frivolitat, l'oblit i la fragmentació, els miners que ja fa setmanes es van alçar per defensar els seus drets són exemple de consciència, de lluita i d'unitat. 

La protesta dels nostres germans de classe de les conques mineres recull el testimoni i s'impregna de les dècades de tradició de lluita obrera d'aquest sector. En la memòria de tots i totes estan la revolució d'Astúries de 1934 contra el govern de la Confederació Espanyola de Dretes Autònomes (CEDA) i la vaga de 1962, que va soscavar i va fer trontollar la dictadura feixista. També els implacables combats lliurats pels treballadors de la mineria durant els durs anys de la reconversió industrial.  

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI som plenament conscients que la lluita heroica que estan protagonitzant els miners és també la nostra lluita: la dels estudiants i les estudiantes i la joventut treballadora. Perquè l'ofensiva de la patronal i els seus diferents governs central i autonòmics és generalitzada i afecta a la immensa majoria de la població. Nosaltres patim avui les greus conseqüències de l'augment de les taxes, de la supressió de les beques o de l'acomiadament de professors; però d'aquí pocs anys, quan ens incorporem al món del treball, sofrirem també els dramàtics efectes de la política laboral desenvolupada pel PSOE i el PP.  

Per altra banda, des del Sindicat volem denunciar que la decisió d'acabar amb la mineria no és una qüestió econòmica, és una decisió política dirigida a acabar amb un dels últims reductes del moviment obrer combatiu que queden ara mateix a aquest país. 

Per tot això, els companys i les companyes d'Acontracorrent fem nostra la lluita dels miners i la de tota la classe treballadora que aquests dies s'alça per defensar la seua dignitat i els seus drets. Expressem la nostra solidaritat amb totes aquestes lluites i ens comprometem a defensar i difondre la causa minera en cada racó de la nostra universitat. 

Per últim, des del Sindicat anunciem la nostra participació en la Brigada Solidària a Astúries que, a iniciativa de l'agrupació local de Paterna del Partit Comunista del País Valencià (PCPV), es traslladarà el divendres dia 6 (i fins al dilluns dia 9 de juliol) a Llangréu, un dels principals epicentres de la protesta minera.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada