dimarts, 29 de gener del 2013

EeM davant la supressió de les beques Sèneca


Estudiantes en Movimiento manifesta el seu rebuig davant l'anunci del Ministeri d'Educació de suprimir les beques Sèneca, i ho considera un atac més dels rics i els poderosos i els seus governs als drets dels estudiants d'extracció popular. Un atac que s'afegeix a la brutal pujada de taxes o a l'enduriment de les condicions d'accés a les beques generals.

EeM considera intolerable aquesta nova retallada que suposarà la impossibilitat per a milers d'estudiants de cursar estudis universitaris en altres ciutats i territoris de l'Estat. Per altra banda, des d'aquesta plataforma estatal en defensa de l'Educació Pública es considera una hipocresia que el Govern mantinga un programa de mobilitat interna estudiantil (com és SICUE) sense una compensació econòmica que permeta als estudiants aquesta mobilitat. 

Finalment, des d'EeM s'insta a tota la comunitat educativa i a les institucions universitàries a exigir al ministre Wert que mantinga les beques Sèneca amb una assignació econòmica proporcional al nombre d'estudiants sol·licitants.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI cridem al conjunt de l'estudiantat universitari i no universitari a continuar reclamant en els centres d'estudi i en els carrers el dret a l'educació front a atacs com aquest. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada