divendres, 11 de gener del 2013

El frau de la LOMQE, la FP dual i l'EU2015


El Capital només pot tractar de remuntar temporalment la seua crisi sistèmica per mitjà de l'obtenció de nous nínxols de benefici i la desvalorització de la força de treball. Eixa és la línia que orienta la política educativa i també la resta de la política econòmica i social, abans amb el PSOE i ara amb el PP. 

Eixe és també l'objectiu de l'actual govern i de la política del ministre Wert, com també de la dels diferents governs autonòmics. Amb la Formació Professional dual es regala mà d'obra gratuïta a les empreses i amb la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) es posa, encara més, el sistema educatiu al servei del Capital i augmenten les possibilitats de negoci, en detriment de la qualitat de l'ensenyament i les condicions de treball i estudi als centres públics. 

La LOMQE i la FP dual no admeten esmena; l'única alternativa vàlida és la seua retirada. I amb aquest objectiu és necessari forjar la més amplia unitat del professorat, l'alumnat i els pares i mares en defensa de l'ensenyament públic. Només a través de la unitat i la lluita es podrà aturar la política educativa dels governs central i autonòmics. 

Aquestes qüestions i moltes altres seran abordades en l'acte públic sobre la LOMQE i altres contrareformes educatives que han organitzat el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) i els Col·lectius de Joves Comunistes (CJC) de Castelló, i en el qual col·laborem el Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI. En l'acte, que se celebrarà el pròxim dimecres dia 23 de gener a la Casa de la Cultura (C/ Antonio Maura, número 4) a les 19:00 hores, intervindran: Sandra Leiva, militant del Sindicat; Fernando Navarro, militant del Sindicat i dels CJC; i Paco Tendero, militant del PCPE i professor d'educació secundària.