divendres, 22 de febrer del 2013

27 i 28F: Ni universitat d'elits, ni escola de precàries!


Estudiants, professorat i PAS de l'UJI som plenament conscients de la situació d'emergència social que viuen els nostres centres de treball i estudi. Davant aquest panorama desolador, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI afirmem que l'única forma de plantar cara i aturar tots els atacs contra l'Educació Pública és reprendre la lluita i mobilitzar-nos activament.

L'únic objectiu de la LOMQE impulsada pel ministre Wert és convertir l'educació en una eina més de reproducció social del capitalisme, d'adoctrinament ideològic i de creació de mà d'obra barata. Aquesta reforma segrega l'estudiantat d'acord amb la seua classe social, tot equiparant la condició de classe amb la capacitat per estudiar. Però no només això, sinó que la LOMQE potencia la segregació sexista, i serveix per eliminar la immersió lingüística en català a la nostra societat.

Per altra banda, aquesta reforma implanta un sistema educatiu mercantilista en què la competitivitat entre centres –i entre estudiants– n'esdevé un dels pilars bàsics. Així s'avança en la privatització de l'educació, ja que es fomenta el negoci educatiu, incrementant desorbitadament els preus públics i reduint dràsticament els ajuts i les beques. 

Pel que fa a la Universitat, l'estratègia és idèntica. Com ja fa temps que denunciem des del moviment estudiantil, el Procés de Bolonya continua amb l'EU2015. La finalitat bàsica consisteix en inserir la Universitat dins dels circuits empresarials i, per fer-ho, se'n redefineixen els sistemes de governança i de finançament.

Com a conseqüència d'aquesta reconversió empresarial de la Universitat, aquest curs hem patit un augment brutal de les taxes universitàries, la qual cosa ha dut a molts estudiants a no poder accedir o continuar amb els estudis universitaris, d'altres a matricular-se en menys crèdits, i d'altres a sol·licitar crèdits bancaris per accedir a l'educació superior.

Però les que ja no poden estudiar no són les úniques que ja no hi són: No podem ometre-hi els acomiadaments de professorat i PAS que s'han produït a l'UJI. I tampoc podem ometre-hi a aquelles que –tot i que encara no han estat expulsades dels seus llocs de treball– han quedat relegades a la precarietat laboral.  

Des del Sindicat ens oposem radicalment tant a la LOMQE com a les reformes per transformar la Universitat a semblança d'una empresa. Els companys i les companyes d'Acontracorrent-UJI volem un sistema educatiu al servei de les classes populars i de construir una societat basada en la igualtat, la llibertat, la democràcia i la justícia social. 

No estem disposats a que la nostra educació pague la seua crisi i el seu deute. Per tant, des del Sindicat anunciem un cicle de lluita i de mobilització que s'iniciarà amb la vaga del dimecres 27 i el dijous 28 de febrer, i que s'estendrà fins a aconseguir la derogació de la LOMQE, la destitució del ministre Wert, la retirada de les taxes i la construcció d'un sistema educatiu veritablement públic i gratuït que responga a les necessitats de les majories socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada