dilluns, 22 d’abril del 2013

25A: Jornada de lluita!


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI ens adherim a la convocatòria de jornada de lluita llançada conjuntament per part del Consell de l'Estudiantat i la PUDUP per a aquest dijous dia 25 d'abril. I fem una crida a tota la comunitat universitària a secundar l'aturada acadèmica i participar activament en la concentració que tindrà lloc a les 12 hores en l'Àgora.

Aquesta nova jornada de mobilització a la Universitat ha de servir per visibilitzar el descontent dels treballadors i l'estudiantat de la Jaume I envers la política d'austeritat i retallades que pretenen imposar-nos des dels governs central, autonòmic i de l'UJI. També ha de servir com a mesura de pressió perquè rectorat atenga les justes reivindicacions presentades pel Consell de l'Estudiantat.

Des del Sindicat considerem que les propostes presentades pels representants dels estudiants són unes reivindicacions absolutament bàsiques, reals i factibles. A continuació reproduïm breument les principals d'aquesta sèrie de reivindicacions, que no persegueixen sinó fer més fàcil l'accés i la permanència a la Universitat.

· No volem matrícules obligatòries en els crèdits no aprovats i exigim poder modificar la matrícula al segon semestre. Volem flexibilitat cara a garantir la permanència a la Universitat!

· Exigim el reconeixement del títol de família nombrosa també als no comunitaris. No volem polítiques xenòfobes a la nostra universitat!

· Volem serveis de cafeteria a preus populars i de qualitat. Volem cantines en mans públiques per a estudiants i treballadors!

· No al sistema de fitxar ni a les derives antidemocràtiques de l'Equip de Govern de l'UJI per tal d'aplicar-ho. No volem avançar cap a la universitat-empresa!

· Volem que s'inicie un debat vinculant sobre la contrareforma universitària i les retallades. Prou d'imposicions de dalt a baix!

· Volem comunicar-nos lliurement amb l'estudiantat a través del Servei de Comunicació. Exigim la fi de la política de censura cap al Consell de l'Estudiantat!

· Volem defensar els nostres drets i avançar cap a la Universitat Popular. Exigim el reconeixement del dret a l'aturada acadèmica i la fi de les coaccions cap a l'estudiantat!

Perquè construir una universitat popular és factible, 
i junts ho farem possible! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada