dimecres, 17 d’abril del 2013

II Trobada Social per l'Educació Pública


La crisi capitalista s'està utilitzant com a excusa per aprofundir la privatització i mercantilització dels serveis socials, entre els quals es troba l'Educació Pública. La burgesia pretén convertir-los en un nou nínxol de mercat, una font de beneficis per al Capital immers en una crisi estructural. Així, el sistema educatiu i la seua comunitat es troben cada dia en pitjors condicions: L'accés a les beques és cada vegada més restringit i són molts els estudiants que no poden accedir a l'Educació Superior, produint-se un autèntic "desnonament" a les aules.

I a més, el recent "Informe dels experts", impulsat des del ministeri que presideix Wert de cara a modificar la llei que regeix actualment el funcionament de les universitats, fulmina la ja escassa i superficial democràcia universitària i concedeix encara major protagonisme i poder a les empreses. Així mateix, aprofundeix en l'endeutament de l'estudiantat mitjançant les beques-préstec.

D'altra banda la LOMQE (o més coneguda com a "Llei Wert") provocarà que qui accedisca a l'Educació Secundària patisca processos de selecció i segregació a una primerenca edat, així com la marginació de la llengua i la cultura de les diferents nacions i pobles de l'Estat.

També denunciem els continus acomiadaments que s'estan produint en tots els nivells educatius, tant del professorat d'ensenyament secundari com del PAS i el PDI. Aquesta situació fa ineludible que estudiants i treballadors ens unim en la defensa dels nostres interessos comuns.

Les exigències de la Troica i de la Unió Europea, mitjançant la retallada de la despesa pública i donant prioritat absoluta al pagament d'un deute que nosaltres no hem generat, fan que siguem la classe treballadora i els sectors populars els qui estiguem pagant la seua crisi, mentre veiem com es vulneren i desapareixen els nostres drets més bàsics. Davant això, des de les organitzacions i col·lectius que formem part d'Estudiantes en Movimiento advoquem per l'organització i la lluita: Ens organitzem i lluitem per aconseguir una educació pública que no responga als interessos econòmics de la banca i els grans empresaris, que siga un dret real per a tota la població i no solament per a una elit.

Per tots aquests motius, des de la II Trobada Social per l'Educació Pública, que se celebrarà a Bilbao aquest cap de setmana, fem una crida a tota la comunitat educativa perquè rebutge qualsevol retallada que afecte a l'Educació Pública. Així mateix, animem a la comunitat educativa i a la societat en el seu conjunt a emprendre la construcció d'una educació veritablement pública, gratuïta, de qualitat i democràtica, les decisions de la qual siguen preses en el si dels nostres centres d'estudi i de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada