dilluns, 6 de maig del 2013

9M: Vaga General Educativa


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI cridem a l'estudiantat de l'UJI a secundar la Vaga General Educativa d'aquest dijous dia 9 de maig, una convocatòria unitària de tot el sector, des de bressol fins a universitats, i que combrega a tots els membres de la comunitat educativa: Estudiants, professors, personal d'administració i serveis i famílies. I ho fem perquè creiem i defensem la unitat de la lluita i la necessitat que estudiants i treballadors fem front comú per donar resposta a les constants agressions a l'Educació Pública, que ara s'agreugen amb la LOMQE i la imminent reforma universitària.

A la Universitat, la situació és sagnant i els motius per mobilitzar-nos malauradament ens sobren. Per una banda, la brutal pujada de taxes que ha deixat (i deixarà) fora centenars de milers d'estudiants i que suposa l'elitització de l'Educació Superior i l'exclusió de les classes treballadores. I per altra banda, la precarització de les condicions laborals i l'acomiadament de moltes treballadores del personal docent i d'administració i serveis, el que afecta negativament a la qualitat de l'activitat docent i d'investigació. 

I a més, des del Sindicat i des del Front d'Estudiants us convoquem a fer vaga aquest 9 de maig per pressionar a l'Equip de Govern de l'UJI en la negociació de les reivindicacions presentades pel Consell de l'Estudiantat. Unes mesures justes i bàsiques que no persegueixen sinó garantir l'accés i la permanència en la Universitat.

Des del Sindicat som conscients que sols amb aquesta jornada de vaga no detindrem la LOMQE, les retallades de l'Equip de Govern de l'UJI o la nova reforma universitària. Per això continuarem lluitant i mobilitzant-nos fins aconseguir la retirada de les taxes, la millora de les condicions laborals i el plantejament d'un debat profund sobre la funció social de la Universitat i de les institucions educatives i sobre el model educatiu que volem.

Perquè l'Educació serà popular o no serà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada