divendres, 10 de maig del 2013

L'Educació serà popular o no serà!


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI considerem positiu l'ajornament de l'aprovació de la LOMQE. Per als companys i les companyes del Sindicat, aquesta decisió ha estat motivada únicament per la forta pressió social que ha culminat amb la Vaga General Educativa d'ahir, dijous dia 9 de maig.

La Vaga General Educativa ha estat un èxit a tot l'Estat per la gran mobilització de professorat, pares i mares, alumnat i personal d'administració i serveis. A la nostra ciutat, aquesta jornada de mobilització va ser secundada per un 80% del professorat de Secundària i un 60% del PDI de la Universitat Jaume I. Quant a participació d'alumnat, les xifres d'aquesta convocatòria són històriques: Més del 90% dels universitaris i fins un 85% dels estudiants de Primària i Secundària van fer vaga.

En la Universitat, la jornada de lluita va començar ben d'hora amb piquets que, malgrat l'enorme desplegament policial, van garantir el dret a vaga en tots els accessos. Per la seua banda, també els sindicats estudiantils de Secundària van organitzar piquets que van recórrer els principals instituts.   

La jornada de vaga i mobilització es va completar amb una multitudinària manifestació, que va combregar a més de 10.000 participants. Milers d'estudiants de tots els nivells, des d'infantil fins a la Universitat, i milers de treballadors, en la seua majoria professors, van recórrer els carrers més cèntrics de Castelló amb crits com "El fill de l'obrer a la Universitat!" o "Avant! Avant! Obrer i estudiant!" La lectura de manifests final va tindre lloc davant la Conselleria d'Educació.

Des del Sindicat considerem que l'ajornament de l'aprovació de la LOMQE s'ha de convertir en una retirada total. Així mateix, els companys i les companyes d'Acontracorrent-UJI afirmem que cal continuar pressionant i mobilitzant-nos per aturar les retallades, els acomiadaments, l'atac al valencià i als nostres drets educatius.

Per últim, des del Sindicat insistim que el camí de la mobilització i la lluita és l'únic per aconseguir les nostres reivindicacions i emprendre la construcció d'una educació popular, al servei dels sectors populars i la classe treballadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada