diumenge, 8 de desembre del 2013

ACONTRACORRENT-UJI DAVANT LA REDUCCIÓ DE LES ERASMUS!!

El dia 6 de desembre el règim del 78 celebra el seu natalici amb reveladora sinceritat: retallant novament els drets dels sectors populars i la classe treballadora. De nou les polítiques d'austeritat s'enceben amb les estudiantes. Així, en la darrera publicació del BOE ens trobem amb què només aquelles estudiantes que hagen rebut la Beca General del Ministeri d'Educació podran rebre enguany la beca Erasmus. Això significa que centenars d'estudiants que es troben avui en dia d'Erasmus no rebran finalment les ajudes del govern amb què ja contaven.

És convenient recordar ara les promeses dels dos grans partits del règim (el PP i el PSOE) que, malgrat el rebuig generalitzat de tota la comunitat educativa, van imposar el Pla Bolonya assegurant que suposaria "més mobilitat i més Europa". I no obstant això, l'escenari amb què ens trobem les estudiantes és radicalment oposat: després de la supressió de les beques Sèneca (de mobilitat entre universitats de l'Estat espanyol) el curs passat, es produeix la reducció al mínim de les Erasmus.

A més, insistim en el fet que, després del darrer real decret sobre beques, la beca del ministeri concedeix més rellevància al rendiment acadèmic en perjuí dels criteris econòmics. Així, les beques deixen de tenir per objectiu garantir el dret a l'Educació a tota la població, sense importar el seu origen social (com per altra banda estableix una constitució que, una vegada més, es converteix en paper mullat).

Per aquests motius, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI ens oposem frontalment a aquesta retallada de les Erasmus i a tots els atacs que l'Educació i la resta de serveis públics estan patint per part de les elits econòmiques i el poder polític al seu servei. Res podrà fer que deixem de lluitar per una educació pública i al servei del poble treballador; ni la seua repressió ni els seus intents de criminalització podran callar la nostra veu! No deixarem que els rics i els poderosos ens expulsen de la Universitat! Educació per a totes, i no només per a les riques!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada