diumenge, 15 de desembre del 2013

DAVANT ELS EXPEDIENTS DISCIPLINARIS A L'UJI, SOLIDARITAT I UNITAT PER L'ABSOLUCIÓ!! NI CENSURA NI REPRESSIÓ!!

Imagineu que per expressar les vostres idees i defensar les estudiantes i la Universitat Pública us atacaren i represaliaren precisament aquelles autoritats acadèmiques que haurien de fer-ho, que haurien de defensar els interessos de les estudiantes i la resta de la comunitat universitària i vetllar per fer de la Universitat un espai de crítica i debat? Doncs això és el que està passant exactament a la nostra universitat: l'Equip de Govern, al capdavant del qual està el rector Vicent Climent, ha decidit obrir expedients disciplinaris a tres estudiantes, companyes del Front d'Estudiants, arran de la celebració de la xerrada sobre música combativa i repressió que va tindre lloc durant la Setmana de Benvinguda a l'UJI.

El rector ha obert expedients a aquestes tres companyes del FEUP només pel fet de ser destacades lluitadores i estar actives al moviment estudiantil de l'UJI. Es tracta d'un clar exemple de "caça de bruixes" i així ho evidencia el fet que les tres companyes a les quals s'ha obert expedient siguen les dos coordinadores dels sindicats d'estudiants (SEPC i Acontracorrent-UJI) i el responsable d'organització del nostre col·lectiu durant els dos darrers cursos. Totes tres són a més membres de la Junta Permanent del Consell de l'Estudiantat i van estar escollides democràticament per les estudiantes en les darreres eleccions a representants estudiantils en el Claustre. Estem davant d'un gravíssim atac a la llibertat d'expressió i a les organitzacions del moviment estudiantil que l'exerceixen i defensen!

A més, cal denunciar que aquests expedients estan basats en el reglament disciplinari franquista de l'any 1954. Un reglament clarament antidemocràtic que considera faltes greus "les manifestacions contra la moral catòlica" o "la insubordinació a les autoritats acadèmiques". Faltes per a les quals preveu sancions com la pèrdua del dret a examinar-se o fins i tot l'expulsió de la Universitat.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI ja anunciem que no anem a tolerar que es criminalitze i abuse d'aquestes tres companyes, que expressen les seues idees anticapitalistes sense pèls a la llengua i que fan front a les mesures injustes que rics i poderosos ens imposen cada dia.

Per últim, només resta animar-vos a participar de la campanya de solidaritat amb les tres companyes del Front d'Estudiants a les quals s'ha obert expedient. Campanya que es desenvoluparà al llarg de tota aquesta setmana i que inclou diferents accions, com ara una recollida de signatures o una concentració dijous dia 19 de desembre a les 11:00 hores a l'Àgora de l'UJI.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada