dimecres, 16 de febrer del 2011

El Sindicat ret homenatge al Front Popular amb una exposició de cartells i una xerrada


Avui, dimecres dia 16 de febrer de 2011, quan es compleix el 75é aniversari del triomf del Front Popular, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI hem volgut retre homenatge a aquesta coalició d'esquerres formada amb la voluntat de reparar les destrosses ocasionades pels dos llargs anys de govern de dretes (el conegut com a bienni negre), i molt especialment les ferides de la repressió posterior a Octubre de 1934, mitjançant l'amnistia. 

El Front Popular constitueix, en efecte, una experiència plena d'ensenyaments sobre qüestions com la necessitat d'articular la lluita per les llibertats i la transformació social, o de construir blocs de progrés, o sobre el propi paper de la mobilització social. Qüestions que segueixen sent, en definitiva, els grans reptes, en el segle XXI, per a l'esquerra social i política, decidida a confrontar i no claudicar.

Per tots aquests motius, des del Sindicat hem organitzat una exposició de cartells de l'època al rebedor de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, que romandrà fins el proper divendres dia 18 de febrer.

Per últim, volem agrair la col·laboració de l'historiador Paco Mezquita, membre de l'Associació Republicana Francesc González Chermà, qui en una breu i interessant xerrada ens ha explicat la rellevància i la transcendència històrica del Front Popular i el seu triomf. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada