dijous, 17 de febrer del 2011

El Sindicat davant el tall de TV3 al País Valencià




Avui, dijous dia 17 de febrer, s'ha consumat un projecte confés de traïció i agressió. Aquesta nit, com el més miserable i vulgar dels lladres, el qui no hauria ni tan sols meréixer el nom de govern valencià, ha tallat, mitjançant la coerció i l'amenaça, les emissions de TV3, el 33, 3/24 i 3XL al País Valencià. 

Aquesta nova agressió dels qui tenen el projecte, cada vegada més visible i descarat, de destruir el País Valencià, la seua cultura i el seu territori, no pot quedar sense resposta. Ara fa vint-i-nou anys, Joan Fuster, en un memorable discurs precisament a Castelló, va avisar als valencians dels moviments hostils a la seua llengua i cultura. Advertia que es corria el perill de caure en el que finalment hi va succeir: el triomf conservador en la transició valenciana, l'aprovació d'un acomplexat estatut d'autonomia i el desenvolupament d'un encara més acomplexat sentiment de valencianitat, incapaç de cohesionar-nos a nosaltres, els valencians, i de fer sentir els nostres lligams amb la resta de la catalanitat. Heus ací les conseqüències: ens volen destruir com a poble.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI fem un crit a la societat en general, i als estudiants en particular, perquè, sent conscients d'estar vivint un moment crític, i decisiu, de la història del País Valencià, donen la seua resposta ferma i contundent a les agressions del govern valencià, mitjançant la seua organització civil en les distintes associacions i grups de caire polític i compromís social existents, així como la seua participació en tots els actes que es facen. Ja està bé de passivitat i d'aguantar amb el cap abaixat. 

En conseqüència, el Sindicat reclama l'activació dels mecanismes de resposta de la societat civil, que han demostrat la seua força i poder en les multitudinàries mobilitzacions del moviment obrer grec i, més recentment, en els processos revolucionaris i d'alliberació nacional del món àrab, per acabar amb els atacs de què som víctima els valencians. Per últim, des del Sindicat fem saber la nostra total disposició i entrega a les mobilitzacions i actes que es convoquen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada