diumenge, 11 de novembre del 2012

Obrers i estudiants, units vencerem!


Obrers i estudiants portem anys sofrint la crisi econòmica i les retallades socials dels diferents governs. Ens diuen que no hi han diners, i al mateix temps continuen destinant xifres multimilionàries a rescatar bancs i pagar, amb els nostres diners, el malbaratament i el caos financer de les grans empreses i els bancs. Ens retallen en educació, en sanitat, en pensions, en administracions públiques, en ajudes a la dependència, en serveis socials, etcètera.

Retallades únicament per saldar un deute il·legítim que oprimeix a les majories socials a nivell europeu. Un deute que no hem generat nosaltres i que no anem a pagar. Obrers i estudiants sabem que fa molts anys que l'educació pública està immersa en un procés de privatització i mercantilització. I sabem també que la crisi, la seua crisi, és solament una excusa per desmantellar el sistema educatiu públic i imposar un nou model al servei del mercat i sotmès a criteris empresarials.  

A la Universitat, la majoria dels estudiants temen pel seu futur i molts no han pogut continuar els seus estudis o ni tan sols els han pogut començar. I és que, la pujada de taxes i l'enduriment dels requisits acadèmics per optar a beca ens han suposat una pesada llosa econòmica. A més, les aules segueixen massificades, els mitjans són escassos i l'augment de la càrrega docent dels professors fa que disminuïsca la qualitat de l'ensenyament.

En definitiva, la situació al sistema educatiu públic és lamentable, aguditzada per l'impagament dels governs autonòmics. Davant aquesta situació, el Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI i la Coordinadora Interinstituts de Castelló (CIC) advoquem per construir un moviment massiu, sostingut en el temps, present als carrers i en els centres educatius; on estudiants, docents, treballadors d'administració i de serveis, associacions de mares i pares d'alumnes, i la societat en el seu conjunt, ens fem sentir amb més força i contundència que mai. Considerem a més que el deute, atès que és l'excusa per a l'aplicació de les retallades en tots els sectors de la societat, ha de servir com a eix vertebrador de la unió de totes les lluites.

El Sindicat i la CIC sabem que és el nostre futur i el de les properes generacions el que està en joc. Per això, nosaltres no ens resignem i cridem a tots els estudiants a secundar la convocatòria de Vaga General del 14N i participar activament als piquets i a la manifestació que sortirà a les 18:00 hores des de la Plaça Maria Agustina.

Obrers i estudiants, units vencerem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada