dijous, 8 de novembre de 2012

14N: Parem-ho tot per parar-los a ells!


Des del Front d'Estudiants per la Universitat Pública cridem a tota la comunitat educativa i al conjunt de la societat a fer vaga i a eixir al carrer dimecres que ve, dia 14 de novembre.

Aquest curs 150.000 estudiants han estat forçats a abandonar els seus estudis pel cost de les taxes en l'educació superior. Aquests companys als quals s'ha negat el dret a l'educació no són ni els més malfeiners ni els menys intel·ligents, sinó senzillament els més pobres.

Al mateix temps, l'actual ministre d'educació proposa un model de finançament privat de l'educació mitjançant préstecs que ha arruïnat a milers de famílies a Estats Units, donant via lliure als bancs i a les empreses per lucrar-se ara també del desmantellament del sistema públic educatiu. 

Per altra banda, veiem com el procés mercantilitzador que s'està duent a terme a la Universitat es trasllada a l'ensenyament secundari amb la nova llei LOMCE, que promou la segregació, el concert de col·legis privats i l'intrusisme empresarial en la institució pública educativa.

Finalment, cada vegada tenim menys professorat, aquest en condicions laborals més precàries, que fan disminuir la qualitat de l'educació considerablement. 

Tot l'anterior evidencia la necessitat que els estudiants articulem una resposta coordinada i contundent per fer front també des de les aules a l'ofensiva neoliberal. Resposta que ha de començar a fer-se visible aquest proper 14N, quan els estudiants de Secundària, de Formació Professional i universitaris de tot l'Estat sortim al carrer al costat de la classe treballadora i juntament amb els treballadors i els estudiants de la resta de països del sud d'Europa.  

Cap comentari:

Publica un comentari