dilluns, 18 de novembre del 2013

20 i 21N CONTRA LA LOMQE!

POSICIONAMENT D'ACONTRACORRENT DAVANT LES CONVOCATÒRIES DE VAGA DEL 20 I DEL 21 DE NOVEMBRE: TRASLLADEM LA TRINXERA ALS INSTITUTS!!

Les companyes del Front d'Estudiants per la Universitat Pública i del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI hem convocat dues jornades de lluita a les facultats per a dimecres dia 20 i dijous dia 21 de novembre. Aquests dos dies hi ha convocada vaga d'estudiants en l'àmbit estatal per defensar el dret de les filles de la classe treballadora a una educació pública i de qualitat, tot rebutjant la LOMQE i la resta de polítiques i reformes que atempten contra aquests principis.

Malgrat que la LOMQE ataca directament l'ensenyament secundari, afecta també molt greument a la Universitat, en particular en l'accés, i en general en la segregació que el sistema que planteja el ministre Wert suposa pels futurs alumnes d'estudis superiors.

Així doncs, els dies 20 i 21 de novembre són una oportunitat més que tenim les estudiantes per sortir al carrer per denunciar públicament els atacs que està patint la Universitat Pública (pujada de taxes, reducció o fins i tot supressió de beques, atacs a la ja escassa democràcia universitària, precarietat laboral, mercantilització i privatitzacions) i sumar-nos a la lluita per construir un nou model educatiu veritablement públic i al servei de les majories socials.

No obstant això, Front d'Estudiants per la Universitat Pública i Sindicat d'Estudiants Acontracorrent NO HEM CONVOCAT VAGA A L'UJI perquè no compartim el procediment seguit pel Sindicato de Estudiantes a l'hora de llançar aquesta convocatòria, unilateralment i al marge dels col·lectius i assemblees del moviment estudiantil. Per la seua banda, algunes companyes han decidit convocar-la a les seues classes i titulacions, ja que ho han considerat oportú per al desenvolupament d'una lluita sostinguda. Òbviament, des d'Acontracorrent-UJI es dóna màxim suport a totes les iniciatives i mobilitzacions convocades, assumint la varietat de situacions i entenent que l'assumpció de les diferències tàctiques enriqueix al moviment estudiantil.

També aprofitem per expressar la nostra preocupació davant la falta d'estratègia a llarg termini de les lluites socials en general, i de la dels estudiants en particular. A aquestes altures del saqueig empresarial i bancari als béns públics, les companyes d'Acontracorrent-UJI ens neguem a acceptar les vagues d'un sol dia com a eina vàlida de defensa dels drets col·lectius, o si més no per si soles. Seguint l'exemple de les Illes Balears, estudiantes i treballadores del sector educatiu del País Valencià hem de bastir una estratègia que ens permeta seguir acumulant forces cap a la Vaga Indefinida.

A més de seguir treballant l'estratègia a llarg termini, les companyes d'Acontracorrent-UJI fem saber que el 20-N estarem fent costat a les mobilitzacions que es duran a terme a secundària, i que han estat convocades per les companyes del nostre nucli als instituts de Castelló. I en aquest sentit, us cridem a tots i totes a implicar-vos i participar activament en el piquet que s'ha convocat a les 7:40 hores a l'IES Ribalta.

Per últim, des del Sindicat Acontracorrent us animem a sumar-vos a la convocatòria de manifestació de migdia que sortirà des de La Farola, amb una postura crítica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada