divendres, 26 d’octubre del 2012

El Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI organitza una xerrada sobre el moviment estudiantil colombià


Ahir, el Sindicat va convocar als estudiants de la Jaume I a una xerrada amb Carolina Tejada, Secretària de Drets Humans de l'Associació Colombiana d'Estudiants Universitaris (ACEU). La dirigent estudiantil, que es troba exiliada en l'Estat espanyol, va comentar als assistents la situació actual de lluita dels estudiants colombians, posant l'accent en la necessitat d'unió entre els estudiants i altres sectors com pares i mares, professors o treballadors associats.

L'activista va plantejar la realitat dels estudiants colombians, que porten mobilitzant-se durant mesos per aconseguir una llei d'educació digna. Així mateix, Carolina Tejada va exposar la situació actual de Colòmbia de lluita armada, la falta de drets socials i la presència d'empreses transnacionals que exploten i espolien els recursos naturals.  

Amèrica Llatina va ser el laboratori de proves on els organismes internacionals, com el Fons Monetari Internacional (FMI), van experimentar amb les polítiques de retallades brutals que avui s'estan implantant a Europa. Per aquest motiu, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI considerem que el moviment estudiantil colombià és un referent, i la seua experiència resulta clau per incrementar la nostra capacitat d'organització i lluita enfront de la situació de precarietat educativa que sofrim al País Valencià i a la resta de l'Estat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada