dilluns, 17 de desembre del 2012

Acontracorrent amb el taulell en lluita


Davant l'actitud obstruccionista de la patronal ASCER en la negociació del nou conveni, els treballadors i les treballadores de la ceràmica van convocar la setmana passada una vaga de 72 hores.

La primera vaga després de trenta anys en el sector més important de la nostra província ha de qualificar-se com un rotund èxit. Malgrat les amenaces, la coacció i la vulneració del dret a vaga per part de la patronal, els treballadors i les treballadores del taulell van secundar la convocatòria de vaga en un percentatge superior al 80%. 

Els treballadors i les treballadores en lluita, amb els talls de trànsit per la crema de pneumàtics i l'ocupació de les instal·lacions de les empreses més representatives, van reivindicar un conveni just per al sector ceràmic i van fer palesa la seua determinació de lluitar per defensar uns drets que la patronal pretén liquidar.

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI assumim com a pròpies aquestes justes i legítimes reivindicacions de la classe treballadora. Per aquest motiu vam recolzar aquesta lluita participant en els piquets que es van organitzar durant aquestes tres primeres jornades de vaga del dimarts dia 11, el dimecres dia 12 i el dijous dia 13 de desembre.

Per altra banda, i amb l'objectiu de sensibilitzar a l'estudiantat de l'UJI amb el conflicte laboral en el sector de la ceràmica, des del Sindicat hem organitzat una xerrada que se celebrarà aquest dijous dia 20 de desembre a l'aula HA1015AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials a partir de les 12:00 hores i que anirà a càrrec de Vicente Ortells, Secretari General de la FECOMA de les Comarques del Nord de CCOO del País Valencià, i Esteban García, Exdelegat de la Confederació General del Treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada