dimarts, 11 de desembre del 2012

Com 1, 10, 100, 1000 Vietnams!


La campanya antirepresiva promoguda pel Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI ha estat avalada per més d'un miler de signatures d'estudiants, treballadors d'administració i serveis i professors (molts d'ells catedràtics) de la Jaume I.

Els signants denuncien la repressió policial i la campanya de criminalització que està sofrint el moviment estudiantil de Castelló. Així mateix, exigeixen la depuració de totes les responsabilitats acadèmiques, polítiques i policials relacionades amb la brutal càrrega policial que va tenir lloc dilluns passat dia 10 de setembre a l'interior de l'UJI. Finalment, exigeixen també l'anul·lació de totes les causes i processos judicials oberts contra els manifestants que protestaven pacíficament contra la visita a la Jaume I d'alguns dels màxims responsables polítics i empresarials del desmantellament de l'educació pública al País Valencià.

Deia un antic cartell cubà "Com 1, 10, 100, 1000 Vietnams!" fent una exaltació de l'actitud vietnamita davant la invasió nord-americana i animant als diferents pobles a sumar-se a la lluita contra la barbàrie de l'imperialisme. Vietnam simbolitzava la fermesa i la determinació en la lluita, i l'expressió de la solidaritat era el més clar exemple de l'internacionalisme proletari. Per als companys i les companyes d'Acontracorrent-UJI aquestes 1000 signatures en solidaritat amb els encausats són com mil Vietnams. Mil Vietnams determinats a resistir, lluitar i plantar cara a qui ens retalla!

Des del Sindicat no només no baixem els braços i assumim la repressió que comporta la nostra lluita en defensa dels drets educatius dels estudiants d'extracció popular, sinó que a més ens reafirmem en la ferma voluntat de contribuir amb els nostres esforços a construir una universitat pública, gratuïta, democràtica, popular, de qualitat, científica i en valencià. Aquest és el senzill i humil missatge que hem volgut transmetre a la comunitat universitària amb aquesta campanya antirepresiva en passadissos, cantines, classes i facultats de la nostra universitat.

Per últim, us animem a tots i totes a participar en aquesta campanya antirepresiva clicant ací i signant aquesta petició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada