dimecres, 11 d’abril del 2012

Cap a la III República!


Aquest dissabte dia 14 d'abril celebrarem l'efemèride de la proclamació de la II República. Tant pels objectius que perseguia com per les polítiques que va desenvolupar, la "república de treballadors de tota classe" va significar per a amplis sectors socials més drets i més llibertats representant encara avui dia l'experiència més genuïnament democràtica de la nostra història.

En efecte, la II República va iniciar la reforma agrària, va posar fi als privilegis de l'església i va instaurar l'estat laic, va generalitzar la jornada laboral de vuit hores, va regular el dret de vaga, va potenciar els convenis col·lectius, va impulsar l'educació, la ciència, l'art i la cultura, va reconèixer el dret de vot a la dona, va legalitzar el divorci i va aplicar una política exterior de defensa de la pau.

I no obstant això, commemorar la II República no és únicament un deure moral amb tots aquells que van donar la vida per defensar els drets de la nostra classe enfront de l'amenaça i el terror feixistes. És també, i al mateix temps, manifestar el nostre rebuig a la monarquia hereva del feixisme i a les polítiques antidemocràtiques, antipopulars i antiobreres del seus governs.

Per tots aquests motius, així com amb l'objectiu de donar continuïtat a la resistència popular de la jornada de Vaga General del passat dijous dia 29 de març, els companys i les companyes del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI participarem aquest dissabte dia 14 d'abril en l'acte central de les VIII Jornades republicanes: la manifestació que, convocada per la Plataforma per la III República de Castelló, sortirà des de la Farola a les 18:00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada