diumenge, 29 d’abril del 2012

II Jornades contra els atacs als drets socials i laborals


En l'acte central de la primera edició de les jornades contra els atacs als drets socials, Andrés Piqueras, professor d'antropologia i sociologia de l'UJI, va advertir que el capitalisme únicament podia perpetuar la seua agonia a través d'una intensificació brutal de l'explotació de la força de treball. 

Doncs bé, tan sols un any després, s'ha imposat des dels establishments financers, econòmics, polítics i mediàtics un discurs de doctrina del xoc, que situa les relacions laborals com a suposades causants de la crisi i exigeix la pèrdua de drets socials i laborals per a la seua superació. Pretenen que la crisi no la paguen els banquers i els grans empresaris que la van causar, sinó els treballadors i les treballadores. 

I és en aquest context en el qual el govern de Rajoy ha aprovat una reforma laboral que, entre altres perjuís per als treballadors i les treballadores, facilita i abarateix els acomiadaments; desmantella la negociació col·lectiva; potencia encara més la precarietat al món del treball o demoleix els sistemes de protecció de la classe treballadora. Una reforma laboral que augmentarà la desocupació, la precarietat i la pobresa dels treballadors i les treballadores a costa d'augmentar els beneficis i el poder dels empresaris. 

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI considerem necessari insistir que els drets socials que avui tenim no van ser concessions dels capitalistes, sinó que tenen el seu origen en el sorgiment d'un sindicalisme de classe i combatiu que tenia com a objectiu tant mesures de caràcter laboral com la pròpia transformació social. I precisament amb l'objecte d'exposar la necessitat que tenim d'organitzar-nos i lluitar –tant per defensar les conquestes històriques de la nostra classe com per emprendre la conquesta de nous drets–, hem organitzat aquestes II Jornades contra els atacs als drets socials i laborals. 

Començarem dimecres dia 2 de maig amb la xerrada Retallades socials i reforma laboral: atacs empresarials!, que anirà a càrrec de Francisco Reina, advocat laboralista de la Confederació General del Treball (CGT), i que tindrà lloc en la Sala Arcadi Sanz de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques a les 19:00 hores. 

Tancarem les jornades el dijous dia 3 de maig amb la xerrada Una aproximació marxista al desmantellament de la Universitat Pública. Aquest acte final, que anirà a càrrec de militants del Sindicat, se celebrarà també en la Sala Arcadi Sanz de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques a les 19:00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada