divendres, 20 d’abril del 2012

El Sindicat davant la nova pujada de taxes


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI denunciem la nova pujada de taxes que s'ha imposat des del govern central, que permet incrementar en més d'un 50% el preu de la primera matrícula i que penalitza als qui hagen de matricular-se més d'una vegada en una assignatura.

I ho fem perquè som conscients que els afectats negativament no seran els fills dels poderosos, ni dels rics –molts dels quals ja estan pagant preus elevats per aconseguir en el sector educatiu privat nacional i internacional el que els seus mèrits acadèmics no els permeten aconseguir en el sector educatiu públic–. Accelerant el procés de desmantellament de la Universitat Pública i la restauració del model tradicional o elitista d'universitat, aquesta nova pujada de taxes constitueix un atac més del Capital als drets educacionals dels estudiants d'extracció obrera i popular.

Així mateix, des del Sindicat considerem especialment greu que aquestes mesures castiguen amb major duresa als estudiants no comunitaris, que hauran de pagar íntegrament la seua matrícula (el que suposa al voltant de 6.000 euros anuals). Basant-se en criteris discriminatoris i racistes, aquesta mesura suposa l'expulsió de milers de companys i companyes.

No obstant això, aquestes mesures no afecten exclusivament als estudiants i les estudiantes, sinó que també als docents, que hauran d'assumir una major càrrega lectiva –sense que aquest augment siga remunerat–. 

Finalment, el decret pretén suprimir titulacions en funció de la demanda, la qual cosa posa en risc a totes aquelles que no generen beneficis empresarials.

Per tot això, des del Sindicat exigim al Rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, que es posicione contra aquest nou atac a la Universitat Pública i que siga part activa d'aquesta lluita. L'UJI no ha de cedir davant els xantatges dels governs central i autonòmic, i ha de negar-se a aplicar aquestes mesures. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada