dijous, 17 de maig del 2012

El Front tomba a Unión i fa fora del Consell a la dreta


La candidatura del Front d'Estudiants per la Universitat Pública, que ha vençut àmpliament en tres de les quatre facultats en les eleccions celebrades avui per triar als trenta-set representants estudiantils en el Claustre, ha obtingut la major victòria electoral en la història de la Universitat Jaume I.

El triomf ha estat de tal envergadura que en la seua primera participació electoral el Front d'Estudiants ha aconseguit la majoria amb vint-i-vuit claustrals; deixant a Unión Universitaria, afí a les Noves Generacions (NNGG) del PP i fins avui responsable del Consell de l'Estudiantat, amb només nou. Campus Jove, estretament vinculada als Joves Socialistes del País Valencià (JSPV), s'ha quedat sense representació claustral. 

Malgrat que la participació ha estat la major en deu anys, des del Front d'Estudiants han lamentat que només el 12,5% dels estudiants de l'UJI haja acudit a les urnes per exercir el seu dret a vot.  

Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI celebrem que la unitat i la força que hem demostrat els estudiants al llarg de l'últim curs s'hagen fet paleses també a les urnes. La victòria del Front d'Estudiants en les eleccions claustrals evidencia quina és la decisió que han pres els estudiants i les estudiantes de l'UJI: apostar per la mobilització i la confrontació com a mitjans principals per fer front al procés de desmantellament de la Universitat Pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada