dijous, 24 de maig del 2012

El Sindicat celebra les mobilitzacions estudiantils contra l'augment de les taxes que estan tenint lloc a Quebec


L'augment del 75% de les taxes de matrícula a les universitats de la província canadenca de Quebec ha provocat una onada de vagues i manifestacions estudiantils que dura ja més de cent dies. Els estudiants s'oposen també a la nova llei aprovada pel govern regional, que restringeix llibertats fonamentals i prohibeix el dret a concentrar-se, manifestar-se i formar piquets en instal·lacions universitàries. 

La seua lluita està sent exemplar, amb multitudinàries assemblees i l'adopció col·lectiva de decisions des del començament del moviment. A més, els vaguistes han desafiat amb èxit més d'una dotzena d'ordres judicials que exigien a les universitats reobrir i als professors impartir classes. I han resistit una repressió policial massiva, que ha suposat la detenció de més de mil estudiants i lesions greus causades a algun d'ells com a resultat de l'ús per part de la policia de bales de goma i gas lacrimogen.  


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI celebrem les mobilitzacions estudiantils contra l'augment de les taxes que estan tenint lloc a Quebec i felicitem als nostres companys i a les nostres companyes de CLASSE –gran coalició impulsada per l'Association pour une Solidarité Syndicale Étudiante (ASSE)– per la seua resistència heroica contra la privatització i la mercantilització de l'educació pública. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada