dilluns, 7 de maig del 2012

El 17M: Vota per una universitat veritablement pública!


El proper dijous dia 17 de maig se celebren, a la Universitat Jaume I de Castelló, eleccions per escollir la representació dels estudiants als òrgans de govern. El Front d'Estudiants per la Universitat Pública (FEUP) es presenta per primera vegada amb un projecte de transformació de la Universitat, amb un programa de defensa i millora de la Pública, amb una sèrie de propostes concretes per a la nostra universitat.

El nostre model és una universitat veritablement pública i de qualitat, valenciana, progressista, democràtica i participativa, ecologista i no sexista, amb vocació transformadora i oberta a la societat i les seues problemàtiques. Regim totes les nostres actuacions sota el principi que l'ensenyament és un dret i no un privilegi. Des del FEUP ens comprometem a defensar aquest programa a les institucions, a les assemblees i al carrer. 

És per això que el Front d'Estudiants ha estat organitzant i impulsant les mobilitzacions del sector universitari que s'han estat donant des del començament de curs. Les vagues estudiantils del 17N i del 29F, el tancament nocturn en defensa de la Universitat Pública a la Facultat de Ciències Humanes i Socials o la Vaga General han sigut les nostres principals activitats. Hem impulsat i potenciat un espai unitari que aglutina als estudiants i les estudiantes amb tota l'ocupació vinculada a la universitat: la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). Nosaltres som els qui hem eixit al carrer per defensar una universitat veritablement pública i de qualitat. 

Ens oposem frontalment a l'Estratègia Universitat 2015 (EU2015), al Pla Bolonya i a l'actual model de la universitat-empresa. Exigim l'accés lliure a qualsevol ensenyament. Proposem fer de l'accés i permanència un dret inalienable dels estudiants i les estudiantes, amb la reducció de les taxes o la despenalització de segones matrícules; volem l'augment significatiu de les beques i ens oposem a les beques-préstec. Denunciem les influències empresarials en els plans d'estudi, volem l'augment real de la docència en valencià i exigim un Consell Social veritablement social i no un empresarial com l'actual. 

Essent conscients del moment històric i decisiu en què ens trobem per l'ofensiva contra tot allò públic, essent conscients de l'atac que suposa l'augment de les taxes, ens comprometem per damunt de tot a organitzar i vertebrar al moviment estudiantil de la nostra universitat per fer front a aquestes agressions. Ens comprometem a dirigir les protestes estudiantils d'una manera eficaç. 

Contra el desmantellament de la Universitat Pública, units fem Front!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada