dissabte, 26 d’octubre del 2013

24 d'octubre: vaga guanyada

Pancartes i bengales en el pont de la carretera de Borriol per entrar a la UJI. 
La contraofensiva estudiantil ha començat. Desprès de més de dues setmanes agitant per la UJI i els instituts de Castelló, el Sindicat Acontracorrent valorem com un èxit rotund i històric la vaga general educativa d’aquest 24 d’octubre, tant de seguiment com en contundència: un moment d’impasse per al moviment estudiantil de Castelló, que surt reforçat d’aquesta jornada i disposat a seguir armant la resposta en defensa de l’ensenyament públic.

Militància d'ACC informant. 
El seguiment de la vaga a la Universitat Jaume I va ser d’un 98% entre l’estudiantat i un 60% entre el personal administratiu i docent (quasi el doble que en la vaga del 9 de maig). Als instituts també més d’un 90% d’estudiants van secundar la vaga (a partir de 3r d’ESO) i entre el professorat hi va haver un 67% de seguiment. 


Des de primera hora del matí es van organitzar en la universitat piquets organitzats pel Front d’Estudiants per la Universitat Pública, i recolzats per Acontracorrent i SEPC, per garantir el dret a vaga.  Piquets que es situaren en totes les portes de la universitat, piquets no gremials, sinó de classe, ja que també els treballadors del taulell ens van recolzar en agraïment a la participació d’Acontracorrent en la darrera vaga del taulell. La classe obrera i l’estudiantat s’està organitzant. I des d'ací els agraïm la seua participació. 

Piquet informant als instituts
Acontracorrent Instituts també va estar present en els piquets de la ciutat convocats per la Coordinadora Intercentres de Castelló, on fins i tot la seguretat d’alguns instituts els va tractar d’impedir que informessin als estudiants i treballadors. 



L’èxit en el seguiment de la vaga va estar continuat per una mobilització de vora 30.000 persones a Castelló enpaçalada per les organitzacions estudiantils combatives: el FEUP, Acontracorrent i SEPC. I també la comunitat educativa de La Vall d’Uixó, Benicàssim, Vinaròs i Benicarló va sortir a protestar contra el procés de desmantellament de l’ensenyament públic. Aquesta vaga no ha sigut el final de res, sinó el començament d’una nova lluita estudiantil per defensar l’educació. Podem guanyar perquè som majoria, i si organitzem a aquesta majoria guanyarem. Estudiant, organitza’t. Hem guanyat la vaga d’un dia, ara construïm la indefinida. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada