divendres, 12 d’octubre del 2012

Continuem amb més força, amb més organització!


Ahir, dijous dia onze d'octubre, la consigna "Buidem les aules, plenem els carrers!" es féu realitat a la nostra ciutat. La vaga fou tot un èxit, amb un 80% de seguiment a la universitat i un percentatge aparentment major als instituts de secundària i batxillerat. En un gest de digna rebel·lia, vora dos-mil estudiants sortírem ahir al carrer en defensa de l'ensenyament públic, contra les retallades, l'augment de les taxes i la regressiva LOMCE.


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI no podem deixar de mostrar la nostra més gran satisfacció, tant pel grau de mobilització assolit com per la combativitat mostrada per part de l'estudiantat castellonenc. Els fets d'ahir mostren el camí a seguir: la necessitat d'augmentar la pressió a través de la mobilització, l'organització i encetar el més que urgent debat sobre la necessitat d'una Vaga Indefinida a nivell estatal.


Celebrem amb especial goig la confluència entre estudiants universitaris i d'instituts. Som més conscients que mai d'aquesta necessitat d'unificar i coordinar el moviment estudiantil a la nostra ciutat i, en aquest sentit, sembla que les passes donades durant la preparació de l'11-O han donat fruits. 


La vaga d'ahir, l'única a tot el País Valencià, ens encoratja, en temps difícils, a continuar endavant, organitzant i resistint l'embranzida desmantelladora i mercantilitzadora. Ens anima, malgrat la creixent repressió que el nostre sindicat ha patit en carn pròpia, a continuar la lluita en defensa dels drets de l'estudiantat i de les majories socials treballadores. 


La vaga d'ahir, i l'enorme seguiment d'aquesta, mostra el recolzament del moviment estudiantil a les posicions més combatives i rebels. Desautoritza als qui, autodenominant-se representants estudiantils, intentaren boicotejar de diverses maneres la seua realització. Ells mateixos es llevaren la careta mostrant els interessos de qui realment defensen: els capitalistes que volen mercantilitzar i destruir la universalitat d'un dret com és l'ensenyament públic. 


Des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI celebrem, doncs, l'èxit d'aquesta jornada plena de lluita, reafirmem la nostra posició de continuar bregant per l'ensenyament públic i per l'estudiantat d'extracció popular i, com no podia ser d'un altra manera, mostrem la nostra més sincera solidaritat amb els companys i les companyes que, arreu de tot l'Estat, compartiren aquesta jornada de vaga amb nosaltres.


No podem finalitzar aquesta declaració sense mostrar la nostra més gran indignació i rebuig per l'acomiadament, injust i arbitrari, d'un dels companys encausats durant la brutal càrrega policial a l'Espaitec. Els companys i les companys del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI estem amb tu, defensar l'ensenyament públic no és cap delicte! La repressió i la criminalització per part dels mitjans de desinformació no ens aturarà!


Visca la vaga d'estudiants!
Escalfem la tardor, escalfem la Vaga Indefinida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada