dijous, 25 d’octubre del 2012

Crida per una trobada de tota la comunitat educativa


Malgrat que som els estudiants i les estudiantes els qui més directament sofrim la limitació del dret a l'educació i la pèrdua de qualitat, les reformes en el sistema públic educatiu afecten a tot el conjunt social. Per això, la comunitat educativa, i especialment el moviment estudiantil, venim aprofundint passos i esforços per cridar ben alt i clar que l'educació és un dret que no està en venda. Des de tots els punts de l'Estat el moviment estudiantil ha aconseguit llaurar camins de resistència en tan heroica i digna tasca de defensar el que s'ha conquistat en dècades passades i aixecar una veu contrària a tota l'estratègia neoliberal desarticuladora de drets i serveis que fins al dia d'avui havien conformat l'entramat d'una suposada cohesió social.

És hora, doncs, que fem una valenta aposta de la qual participar tots i totes pel futur de l'educació pública i ajuntem a l'uníson les nostres forces per construir col·lectivament un projecte de transformació de l'educació en favor dels interessos de les classes treballadores i convertir-nos a nosaltres, els joves i l'estudiantat d'extracció popular, en un veritable agent participatiu del canvi social. Davant el greu desmantellament i demolició que està patint el sistema públic educatiu, és imprescindible articular una resposta unitària on puga convergir la comunitat educativa en el seu conjunt i, entorn de principis democràtics, articular una resposta que vetlle per una educació com a dret fonamental i al servei del bé comú. Creiem que és moment de donar respostes contundents i unitàries; apel·lem, doncs, al valor de la unitat per crear i transformar: si hi ha unitat, hi haurà esperança de victòria.  

L'estudiantat és el principal beneficiari de l'educació, el cos sense el qual els instituts i les universitats no existirien. Som, tant en quant som joves, els més indicats per portar propostes de futur, idees i projectes de transformació social. Per això, des dels diversos col·lectius estudiantils que ens agrupem a la xarxa d'Estudiantes en Movimiento, fem una crida a les assemblees de facultats i centres educatius, al personal d'administració i serveis, al personal docent i investigador, al professorat associat; en definitiva, a tot aquell i aquella que lluite per un altre model educatiu, a reunir-nos els dies 23, 24 i 25 de novembre a la ciutat de Barcelona per forjar camins d'unitat, lluita i construcció d'alternatives. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada