dilluns, 15 d’octubre del 2012

Defensar l'educació pública no és cap delicte!


Aprofitant el context de la Setmana de Benvinguda, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI encetem una campanya antirepresiva i de solidaritat amb les companyes i els companys encausats després dels fets esdevinguts dilluns passat dia 10 de setembre a l'interior de l'UJI, on es va agredir arbitràriament i brutalment als manifestants que protestaven pacíficament contra la visita a la nostra universitat dels dos màxims responsables polítics del desmantellament de l'educació pública al País Valencià: Alberto Fabra, President de la Generalitat, i Maria José Català, Consellera d'Educació.

Aquesta brutal càrrega va suposar diversos ferits i contusionats (tal com testifiquen els catorze parts de lesions presentats pels manifestants), i un detingut. Però el fet més greu és que aquesta càrrega es va produir dins del campus universitari, violant el principi d'autonomia universitària recollit en la Constitució espanyola de 1978 i desenvolupat en la Llei Orgànica d'Universitats (LOU) en el seu article 2.

Així mateix, denunciem la manipulació i desinformació per part dels mitjans de comunicació. D'altra banda, lamentem profundament les declaracions per part de Vicent Climent, Rector de la Universitat Jaume I, qui durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic va criminalitzar la protesta i va culpabilitzar als manifestants dels greus fets ocorreguts a l'UJI.

Per tot l'anterior, des del Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI exigim la depuració de totes les responsabilitats acadèmiques, polítiques i policials relacionades amb la brutal càrrega policial que va tenir lloc dilluns passat dia 10 de setembre a l'interior de l'UJI i que s'arxiven les causes obertes per desobediència i resistència a l'autoritat contra els manifestants agredits i il·legalment retinguts.

La seua repressió no ens aturarà!
Continuarem ferms en la defensa del dret de tots i totes a l'educació pública!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada